Kom kennismaken op de inloopochtend!

12039003_958313064231291_8137623182191519011_o
Leerlingen die willen oriënteren op Tiener College kunnen woensdag 23 maart een kijkje komen nemen in de Top Naeffstraat 28 in Gorinchem. Tussen 9.30 en 11.30 uur kunnen leerlingen en ouders het gebouw en lessen bekijken.
Tiener College is een programma voor innovatief en persoonlijk onderwijs voor groep 7-8 en klas 1-2 dat voldoet aan alle kerndoelen. Leerlingen leren met een persoonlijk leerplan. Voor vakken als Frans en wiskunde werken de leerlingen met specialisten. Daarnaast zijn mentoren (leergroepbegeleiders) aanwezig om leerlingen te begeleiden bij hun persoonlijk leerplan. Taal en rekenen trainen leerlingen met diverse uitdagende leermiddelen, waaronder taallabs en apps. Regelmatig leren leerlingen buiten de school op interessante locaties zoals een bos, een boerderij of een rivieroever. Ook zijn regelmatig deskundigen te gast om te vertellen over bijvoorbeeld beroepen, geschiedenis, techniek en natuur. Binnen het programma van de leerlingen is veel ruimte voor eigen onderzoek doen en projectmatig leren. Elke drie maanden staat een boeiend thema centraal waarmee leerlingen leren over onder andere natuurkunde, biologie, geschiedenis en economie. Momenteel werken de leerlingen met het kernconcept ¨kracht¨. Komende maand creëren de leerlingen een eigen ¨NEMO¨ met proeven over onder meer vulkanen, aardbevingen, zwaartekracht en snelheid.
Junior College, de voorloper van Tiener College, organiseert 23 maart op hetzelfde adres een inloopmorgen. Junior College biedt innovatief en persoonlijk onderwijs voor groep 1 tot en met 6. Meer informatie is te vinden op www.juniorcollege-gorinchem.nl.

Geef een reactie