Leerlingen presenteren de steentijd in´Bedrock´

14571960_1197706800291915_1962171200_oOp een bijzondere manier bestudeerden leerlingen de afgelopen weken de steentijd. Iedere dinsdag kregen zij op het mens & maatschappij (M&M) plein instructies en uitdagende opdrachten. De leerlingen bedachten reclames voor de steentijdmens en maakten grottekeningen met natuurlijke materialen. De slotopdracht was het presenteren van de steentijd in een tafereel in het park bij school. Onder de titel ´Bedrock´ (woonplaats van The Flintstones) vertelden de leerlingen vrijdag 7 oktober op verschillende plekken hun verhalen over de steentijd. Leerlingen maakten daarvoor in groepen potten, kleding, gereedschappen en voedsel. Iedere groep koos een plek in het park. Ouders en grootouders kwamen de taferelen bekijken.

Een van de groepen (zie foto) kreeg ook de opdracht op deze vrijdag de jongste leerlingen (groep 1-3) les te geven over de steentijd en met een creatieve opdracht de steentijd te laten ervaren. De leerlingen verzorgden een uitstekende presentatie en kleiden met de jonge leerlingen bekers en kommen. Een andere groep ontving ouders en grootouders die kwamen kijken naar ´Bedrock´. Voor zij een wandeling maakten langs de steentijdtaferelen legden de leerlingen in een presentatie uit hoe het leven was in die tijd.

Bij de taferelen in het park vertelden leerlingen onder andere over kleding, de jacht, huizen in de steentijd, vuur maken, eten en geneeskrachtige kruiden. Tot slot van de middag bespraken de leerlingen in de verschillende groepen wat ze leerden tijdens het project en verzamelden de leerlingen voortgezet onderwijs alle feedback over inhoud, samenwerking en presentatievaardigheden. Leerlingen gebruiken alle tops en tips die ze kregen bij nieuwe presentatieopdrachten.

Geef een reactie