Tiener College bekijkt gewonnen voorstelling LIKE

1233008_629677603744000_1486434894_o

 

Dit jaar won Jason Longayroux, leerling van Tiener College, een voorstelling naar keuze van theatergroep Playback. Hij deed mee met de social media wedstrijd van de groep. De opdracht was de beste reden te bedenken waarom jouw klas een voorstelling verdient.

Jason stuurde het bericht: “Ik wil graag kans maken dat jullie een voorstelling bij mij op school komen geven omdat wij een supergave klas hebben en school echt leren leuk maakt en dat dan in combinatie met jullie het nog cooler wordt. Kunnen jullie gelijk met onze gave leraren kennismaken op het tienercollege. pleaseee. Ik zit op het tienercollege in gorinchem. En het is bij ons heel gaaf, wij leren op onze eigen manier en onze leraar doet ook theather en als ik win en jullie komen dan zou dat zo leuk zijn…. wij zijn uniek en jullie ook D: ”

Donderdagmorgen 19 september speelde Playback bij Tiener College de gewonnen voorstelling. Drie acteurs brachten Like, een pakkende voorstelling over pesten. In het theaterstuk staan enkele middelbare schoolleerlingen voor de keuze in pestsituaties. De voorstelling daagde de leerlingen uit oplossingen te bedenken. Ook digitaal pesten kwam aan bod. De leerlingen werden aan het denken gezet over de snelheid en onverschilligheid waarmee je kunt reageren op de chat.

Na afloop van het spel gingen de acteurs in gesprek met de leerlingen. Centraal stonden de vragen: hoe reageer jij in de groep en hoe maak je samen een groep waarin iedereen het prettig heeft? De leerlingen bedachten oplossingen voor de personages in de voorstelling. Ook werd de voorstelling als het ware teruggespoeld en kregen de leerlingen de kans om met de acteurs mee te spelen in de levensechte situaties. Een beetje onwennig gingen de leerlingen die uitdaging aan. Maar het viel hun alles mee. De andere leerlingen gaven feedback aan de acterende leerlingen. Een geweldige kans om met een sterk theaterstuk te leren over groepsvorming en opkomen voor elkaar.

Geef een reactie