Zaterdag, school, comics en kunst

img_6500Vandaag is er gewoon school. Tenminste voor acht leerlingen. Ze hebben liefst vijf uur beeldende vorming op hun programma staan. Op het Rotterdamse comic festival Crosscomix.

Het festival laat met heel veel (strip)tekenaars, schrijvers, muzikanten en beeldend kunstenaars zien hoe het beeldverhaal regelmatig ´mixt´ met andere kunstvormen. Denk aan stripverhalen over beroemde romans, muziekvideo´s met animaties en speelfilms met echte acteurs en animaties.

 

img_6499De leerlingen die Crosscomix bezoeken, kozen het als hun Atelier (XL) excursie. Alle leerlingen Tiener College voortgezet onderwijs kiezen gedurende het schooljaar uit een brede selectie activiteiten twee tot drie kunstexcursies. In september bezocht een andere groep de Amsterdamse expositie van Banksy.

 

 

 

14628198_1198166430245952_98623301_nOp Crosscomix onderzoeken de leerlingen vandaag hoe strips en andere kunstvormen (kunnen) worden gecombineerd.

De leerlingen werken zelf iedere vrijdag in het ´atelier´ van school aan eigen werk. Samen met docente Lianne van der Hoff werken ze eigen projecten uit zoals ontwerpen voor boekomslagen, reclamecampagnes en infographics.

Leerlingen gaan vandaag kijken naar tekenaars, luisteren naar workshops en minicolleges en zelf tekenen. Bijzonder aan het bezoek aan Crosscomix is dat twee leerlingen op het festival on stage gaan tekenen. Het festival kent veel live acts waar tekenaars in korte tijd werk gaan maken. Tiener College leerlingen Jorik en Rowan (foto´s) tekenen vandaag samen met tekenaars Nathan van der Veer, Anne Staal en Karida van Bochove een stripverhaal.

 

 

 

 

Geef een reactie