Tiener College ontwikkelschool M&M

In het traject Curriculum.nu kijken scholen naar de toekomstige inhoud van de verschillende leergebieden. Met Tiener College zijn we geselecteerd om mee te denken over Mens & maatschappij. Op de kaart staan de acht (Breda 2) geselecteerde M&M-ontwikkelscholen.

In de afgelopen vijf jaar hebben we door met leraren basis- en middelbare school en met 10-14 jaar samen te leren een bijzonder aanbod gecreëerd. Leerlingen krijgen in collegeachtige instructies met veel beeldmateriaal en achtergrondinformatie les over thema´s uit geschiedenis, economie, aardijkskunde en levensbeschouwingen. Bij het leren over de thema´s krijgen leerlingen de uitdaging verklaringen en oplossingen te vinden voor oude en nieuwe vraagstukken. De werkvormen die we kiezen zijn vaak bijzonder zoals een talkshow, een VN in de school en een eigen speelfilm.

Met die ervaring gaan we het komend schooljaar een bijdrage leveren aan het gesprek ¨waar om moet het gaan bij de maatschappijvakken?¨. We kiezen voor een actieve betrokkenheid om mee te werken aan een zo breed mogelijk landelijk gesprek over de inhoud van het leergebied.

Meer lezen over Curriculum.nu