Leve, het leven!

Bij Tiener College leren leerlingen samen aan de hand van kernconcepten. Dat zijn verzamelingen van inzichten, vraagstukken en uitdagingen. Komend schooljaar zijn Leven, Wereldburger en Ontdekkingen aan de beurt.* In het eerste kernconcept gaan de leerlingen op onderzoek naar de vroegste geschiedenis. Wat weten we en hoe hebben wie die geschiedenis achterhaald? In het kernconcept onderzoeken leerlingen ook de deelconcepten gezondheid en leefbaarheid.

In het latere kernconcept Wereldburger staan de bronnen van de westerse cultuur centraal. Hoe hebben Grieken, Romeinen en christendom een stempel gedrukt op wie we zijn? Hoe werken we samen binnen Europa en gaan we om met andere continenten? In het laatste kernconcept Ontdekkingen ontmoeten we vroegere en hedendaagse grote uitvinders en wereldreizigers. We maken kennis met hun zoektochten en ontdekkingen.

Elke twee jaar keren leerlingen bij een kernconcept terug en leren verder. Dit schooljaar leerden leerlingen met de kernconcepten Communicatie, Kracht en Duurzaamheid.